Buen Viaje!
11 juni 2021 - Pijnacker, Nederland
Nog minder dan een week en dan zit ik al in Guatemala! Bijna elke dag heb ik een afscheidsfeestje (want door Corona is één groot feest niet echt een (veilige) optie) en tussendoor tel ik af naar het moment waarop ik de lucht in mag. Deze laatste week vliegt razendsnel voorbij! De laatste dingen leken ook geregeld te zijn… Totdat ik maandagavond een mailtje kreeg van het hostel dat ik voor de eerste dagen geboekt had. Ze moeten volgende week onverwachts sluiten vanwege werkzaamheden – welkom in Latijns-Amerika señorita, dit is vast niet de enige keer dat je dit mee gaat maken. Gelukkig kan ik snel schakelen en heb ik meteen de vrijwilligerscoördinator gevraagd of ik mijn eerste dagen in Guatemala toch vast bij NPH kan verblijven. Gelukkig was dit geen probleem. Slight change of plans, maar dat is helemaal prima. Als ik had gewild dat de gehele reis tot in de puntjes geregeld zou zijn, was ik wel naar Duitsland gegaan (of was ik gewoon hier in Nederland gebleven).
De laatste weken ben ik veel bezig geweest met alle kleine dingetjes waar ik van geniet in Nederland. Een hele rijsttafel Indisch tot voor mijn deur laten bezorgen, na slechts 20 minuten fietsen een strandwandeling kunnen maken en de luxe om via het internet van alles te bestellen en de volgende dag binnen te krijgen. Ook de stomme dingetjes waar ik me aan erger vallen me op: mensen die praten in de stiltecoupé (vreselijk asociaal!), mijn fiets niet voor mijn deur kunnen zetten door de drukte in het centrum en geïrriteerd zijn als de ING Bankieren app niet werkt. Ik probeer hier wel al meer tranquilo in te zijn dan ik altijd ben geweest: waar maak ik me eigenlijk druk om? Wat een luxe is het eigenlijk dat we stiltecoupés hebben!
Deze week heb ik de sleutels van mijn huisje ingeleverd en nu begint het allemaal toch wel heel erg echt te voelen: alles wat ik doe staat in het teken van het avontuur waar ik aan ga beginnen. Desondanks maak ik van alle afscheidsfeestjes geen te groot ding, want een jaar is zo om. En iedereen die me écht mist, kan me gewoon op komen zoeken, toch? 😉
Op de hoogte blijven van mijn avonturen en nog niet aangemeld voor de mailing list? Klik dan hier!
Sipke:11 juni 2021Mooi om te lezen, nog even en dan is het echt zover. Wij gaan met genot jou ervaringen meebeleven. Geniet van de geregelde laatste week in Nederland😉
Opa en Gonda:12 juni 2021Lieve Alicia, geniet nog lekker de komende dagen van je vrienden en familie! En een goede reis!!
Mariska:14 juni 2021Vannacht voor het eerst niet zo goed kunnen slapen omdat ik het allemaal wel heel spannend vind. Ik weet dat je alles goed geregeld hebt maar voor mij blijft je toch mijn kleine meisje die straks heel ver bij mij vandaan is. Wel ben ik super trots op jouw dat je dit allemaal gaat doen. Je bent een echte wereld verbeteraar en een avonturier. Ik hoop dat je een goede vlucht zal hebben en dat je een hele mooie tijd zal hebben. Ik zal je verhalen met heel veel plezier gaan lezen. Love you xx